Özel Mersin Yenişehir Hastanesi Online Randevu AlRandevu Al
Türkçe English
SGK Anlaşmamız Vardır Yenişehir Hastanesi Güneş
Prof. Dr. Hayrettin CENGİZ ALPAY

27.06.1971 Tarihinde İstanbul Üsküdar’da doğmuştur.Evli ikisi kız biri erkek üç çocuk babasıdır. İlkokulu Adana Sadıka Sabancı ilkokulunda , Ortaokulu Adana 23 Nisan ve yine Adana İstiklal Ortaokularında, Liseyi ise Adana Erkek Lisesi’nde tamamlamıştır. Çukurova Ünüversitesi Tıp Fakültesine 1988 yılında başlamış, 1994’de mezun olmuştur. 6 (altı) yıl boyunca Niğde Ulukışla İlçesi Eminlik Sağlık Ocağı Tabibi olarak görev yapmıştır.Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Kulak Burun Boğaz Anabilim dalında 2000 yılında ihitisasa başlamış,2004 yılında tamamlaşmış ve aynı klinikte uzman olarak göreve devam etmiştir. Yardımcı Doçentliğe 2006, Doçentliği 2010 yılında almıştır. Fırat Üniversitesi’nden çocuklarının eğitimi için 2013 yılında ayrılmış Mersin Özel Yenişehir Hastanesinde çalışmaya başlamıştır.

İstanbul Kemerburgaz Üniversitesinde açılan Profesör kadrosuna 2015 yılında atanmış, 2018 yılı Mart ayına kadar  bu görevi sürdürmüştür. Daha sonra akademik ilerleme için ayrıldığı Özel Yenişehir Hastanesine dönerek çalışmalarına devam etmiştir.

Uluslar arası hakemli dergilerinde 40’ın üzerinde bilimsel makalesi yayınlanmıştır.

Kulak Burun Boğaz alanında yayımlanmış kitaplarda bölüm yazarlıkları, yabancı dilden bölüm çevirileri vardır.

KBB Ulusal Kongrelerinde çalışmaları ödüle layık görülmüştür.Bir çok ulusal uluslar arası toplantıda konferanslar vermiş, konuşmacı olmuştur.

Amerika Birleşik Devletlerinde Kaliforniya Eyaleti Los Angeles şehrinde House Ear Instute’de Şubat-Haziran 2006 arası mesleki bilgi becerisi arttırmak için gözlemlerde bulunmuş, bu süre içinde temporal kemik arşivinde çalışmalar yapmaya uygun görülmüş ve bu çalışmalrını yayına dönüştürmüştür. [ Alpay HC  , Linthicum FH Jr.Endolymohatic hydrops without  Méniré’s Syndrome.

Otol Neurtol 2007 Sep;28(6)’’]

Ulusal yeterlilik sınavını 2009,Avrupa Board Sınavını 2010  yılında geçmiştir.

Mesleki ilgi alanları, Baş boyun cerrahisi, Rinoplasti, Bademcik,Geniz Eti, Tükrük Bezi Hastalıkları,Kulak Ameliyatı, Kulak zarı tamiri ,Timpanoplastik, Matoidektomi, Çınlama Tanı Ve Tedavisi, Kepçe Kulak Ameliyatı,Endoskopik Sinüs Cerrahisi, Vertigo Tanı ve Tedavisi, İşitme Kaybı,Dil Bağı Ameliyatları,Ses Hastalıkları, Ses ton değiştirme Ameliyatları, Ses Telleri Yönelik Mikrocerrahi, Horlama ve Uyku Apnesi Cerrahisi, Burun Alerjileri,Çocuklarda İşitme Azlıkları.

Online Randevu Online Labratuvar Online Radyoloji E- Bebekler Sağlık Ekibimiz Fotoğraf Galerisi